Čím je výnimočná voda v slovenských kúpeľoch

Naša malá krajina sa môže pýšiť skutočným prírodným bohatstvom. Sú ním nielen nádherné lesy, hory, jaskyne, ale najmä naša voda. Nielenže máme dostatok podzemných zásob vody, ale táto voda je aj veľmi kvalitná. Až 90% surovej vody je zaradenej do kategórie A, to znamená, že stačí minimálna biologická úprava, ako je dezinfekcia a filtrácia, aby sa z nej stala kvalitná pitná voda. Vodu získavame nielen z podzemných zdrojov, ale aj povrchových. Slovensko má veľa prameňov, ktoré vyvierajú najmä v horských oblastiach, a takáto voda je veľmi kvalitná. Mnohé pramene sú mimoriadne vzácne a liečivé a majú pozitívne účinky na ľudský organizmus. Práve preto na miestach, kde vyvierajú liečivé minerálne pramene začali vznikať slovenské kúpele.

masáž

Význam Slovenských kúpeľov

V rámci terapie pre svojich návštevníkov využívajú slovenské kúpele okrem liečivej termálnej vody aj ďalšie prírodné zdroje, napríklad liečivé bahno, alebo unikátnu klímu. Zloženie termálnej vody je rôzne v závislosti podľa pôvodu. Koncentrácia organických minerálnych látok je tiež rôznorodá, a teda každý druh minerálnej vody má na človeka iné liečebné účinky. Liečivá voda sa tak v Slovenských kúpeľoch môže využívať na inhalačné účely, pitné kúry, alebo kúpele. Avšak liečebný pobyt v slovenských kúpeľoch zahŕňa aj masážne procedúry, fyzioterapiu- teda pohybové aktivity zamerané na zlepšenie fyzického stavu, ale aj liečbu pomocou elektrických impulzov. Liečba v kúpeľoch je zameraná na komplexné zlepšenie zdravotného stavu človeka. Pre pacientov po ťažkých poúrazových stavoch, závažných operáciách, pri chronických ochoreniach má terapia v Slovenských kúpeľoch veľký význam, jej účinky sú mnohokrát priam zázračné.

Kto má nárok na liečbu v kúpeľoch

Nárok na doplnkovú liečbu v Slovenských kúpeľoch majú predovšetkým pacienti, ktorým túto liečbu predpíše lekár špecialista na základe ich indikácii. Môže byť hradená zdravotnou poisťovňou, buď čiastočne, alebo stopercentne. Avšak okrem klasických liečebných pobytov ponúkajú Slovenské kúpele aj relaxačné a wellness pobyty, ktoré môže využiť ktokoľvek. Kúpele môžeme využiť ako dovolenkový pobyt pre celú rodinu. Načerpáme novú energiu, zregenerujeme telo aj myseľ. O blahodarnom vplyvu niet pochýb. Na výber máme z rôznych preventívnych pobytov, víkendových, týždňových, ale aj dlhších. Keď budete vyberať vašu rodinnú dovolenku, skúste namiesto zahraničného pobytu dovolenku v niektorom zo Slovenských kúpeľov a určite neobanujete.

sauna

Portál, kde nájdete zaujímavé tipy na výlety na miesta, ktoré sú späté s vodou nájdete na www.nasavoda.sk.