Brokolica na šesť spôsobov

Brokolicová krémová  polievka
 
Krémovú brokolicovú polievku si pripravíte za pár minút a je vhodná aj pre ľudí, ktorí sa rozhodli nekonzumovať nič, čo má živočíšny pôvod. Na jej prípravu totiž v skutočnosti nepotrebujete mlieko, ani smotanu. Na začiatok si nakrájajte brokolicu a nechajte ju uvariť. Stačí jej naozaj málo, aby nebola príliš rozvarená. Vtedy stráca svoju chuť aj farbu. Následne ju rozmixujte a správnu hustotu dolaďte pomocou vody, v ktorej sa varila. Na panvičke si opražte cibuľku a cesnak, tie rozmixujte tiež a všetko zmiešajte.

brokolice
 
Brokolicová nátierka
 
Opäť začnite tým, že si uvaríte brokolicu. Na drobno si nakrájajte cesnak, červenú papriku a jeden menší petržlen. Všetky suroviny spolu rozmixujte, alebo iba roztlačte vidličkou, záleží to len na tom, či máte radšej hladkú konzistenciu, alebo skôr jednotlivé kúsky. Všetko osoľte, okoreňte čiernym korením a na zjemnenie pridajte kvalitný olivový olej.
 
Brokolica namiesto zemiakov
 
Táto zelenina je ideálnou náhradou akejkoľvek prílohy k mäsu, či rybám. Uvarenú,. Ju môžete iba poliať maslom, alebo olivovým olejom a konzumovať v celku. Druhou možnosťou je pyré, ktoré si pripravíte tak, že brokolicu rozmixujete. Môžete k nej pridať i mlieko, alebo smotanu.
 
Zapekaná brokolica
 
Ak hľadáte ľahké jedlo na neskorú večeru, pripravte si ju z brokolice a zemiakov. Obe suroviny nechajte uvariť, naložte do zapekacej misky a posypte tromi druhmi syru. Ideálna je napríklad mozzarella, chedar a parmezán. Jedlo nechajte zapiecť a môžete jesť.
 
Brokolicovo – smotanové cestoviny
 
Uvarenú brokolicu nakrájajte na naozaj drobné kúsky, na panvici si rozohrejte olej, opražte cesnak, cibuľu a zalejte ich smotanou. Omáčku dobre osoľte a nakoniec pridajte brokolicu. Ak chcete zvýrazniť jej chuť. Časť brokolice rozmixujte a primiešajte k omáčke. Výber cestovín ej len na vás.

zelenina
 
Kuracie prsia plnené brokolicovým krémom
 
Na začiatok si rozklepte kuracie prsia a uvarte brokolicu. Tú následne rozmixujte dohladka. Aby bola jej konzistencia hustejšia, pridajte do nej parmezán, alebo iný syr, podľa vašej chuti. krémom natrite osolené a okorenené kuracie prsia a vložte do rúry.